Alles kan in de BZT show

In de BZTshow, een wekelijks tv-programma waarin wensen van kinderen vervuld worden, deed Bing (10 jaar) iets totaal onverwachts. In de rubriek FF serieus wil hij mij een hart onder de riem steken en vertelt over wat het met hem doet, dat zijn moeder pijn heeft of weleens iets niet kan. Liefdevol en eerlijk vertelt hij over mij en zijn eigen gevoelens.

Op de dag van de uitzending plaatste ik het onderstaande bericht op Facebook.

FF serieus
 Mooi, lief en zelfbedacht
 In plaats van dansen met Shaker (dat had hij mij wijsgemaakt) start hij met de woorden
 ‘Lieve mama’ en vertelt over mijn gezondheid. Hij zegt dat hij het erg voor mij vindt en
 tegelijkertijd durft hij te zeggen dat het voor hem ook niet meevalt.
 Confronterend …
 Het liefst was ik in mijn grot gaan zitten met een dikke rots voor de ingang.
 Maar als Bing dit durft … dan durf ik met hem mee !
 Uitzending is vandaag 25-2 om 17.45 uur op NPO3

Verrassingsactie

De opnames: een tijdje vóór de uitzending. Daar zat ik dan, bij de BZTshow. Dit had ik niet zien aankomen. Totdat Bing zei: ‘Lieve mama …’

Slapeloze nacht

’s Avonds na de opnames, weer thuis, sloegen bij mij de schrik en paniek toe. Wat was dit nou? En waarom raak ik er zo van in paniek? Het filmpje dat Lucas (15) van de opnames had gemaakt heb ik teruggekeken. Jetske (de presentatrice) zegt daarin, als ze mij interviewt: ‘Ik heb ook begrepen dat u er liever helemaal niet zo veel aandacht aan wilt besteden’. Dát dus. Nu vraagt Bing er aandacht voor. En hoe! Een slapeloze nacht volgde.

Boos

Boosheid en verwarring volgden ook. Deed ik het wel goed met de kinderen? Hoezo hebben zij er last van? Op wie was ik boos? Waarom kwam dit zo enorm binnen?
Ik ben een gewone moeder. Toch? Ik doe van alles. En met name mijn best.

Uitzending

We hebben de uitzending bekeken. Ieder op zijn eigen manier. Lucas alleen boven op zijn kamer. Janneke (19) bij ons in de woonkamer met een groepje vriendinnen, borrelend en verkleed voor het carnaval. Anton, Bing en ik samen op de bank.

Reacties

Zo fijn dat we er samen naar hebben kunnen kijken en wat waren we blij dat de uitzending was geweest. Facebook, WhatsApp, m’n voicemail en berichtenbox lijken ontploft.
Tussen de vele reacties als ‘stoer’, ‘lief’, ‘hartverwarmend’ en ‘trots op dit mannetje’ staat ook ‘een indringend statement’.

Confronterende waarheid

Het valt voor mij op z’n plek als Mariette – zelf ook gezondheidsklachten – mij dit berichtje stuurt:
  Hai Maaike, wat enorm bijzonder die zoon van jou!! Heftige confrontatie maar wat
  ‘n wijsheid in dat kleine manneke! Mag je trots op zijn!
  Een mooie confronterende waarheid voor ons allen!
  Onze familie ‘lijdt’ niet zomaar een beetje mee, ook al doen wij nog zo ons best!!

Ja. Ook al doen wij nog zo ons best. Het is er. En het mag er zijn.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *