Diensten

Begeleiding van professionals met (chronische) gezondheidsklachten in het behouden van werk en beter functioneren.

Werken met gezondheidsklachten

Hoe kan ik blijven functioneren?

Er komt veel op je af als je ziek wordt of klachten krijgt. Hoe gaat het nu verder met je werk? Kan je dat nog wel doen, nu en straks? Je wilt weer op oude voet verder maar je loopt tegen grenzen aan die je niet herkent en waarvan je ook niet weet wat je daarmee moet. Het enige wat je heel graag wilt is je ‘oude ik’ terug. Maar die is niet meer binnen bereik en je zult moeten dealen met de nieuwe situatie. En wellicht kun je daar hulp bij gebruiken.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik waar je tegenaan loopt. Ik coach mensen in werk die nog steeds barsten van ambitie en die moeten leren omgaan met beperkingen. Wat kan er anders, beter en leuker in je huidige functie? Zodat je met plezier kunt blijven functioneren.

Begeleiding van professionals in beter kunnen functioneren met gezondheidsklachten.

Re-integratie

Vragen en onzekerheid over verlies van je baan en inkomen. Kan ik weer aan het werk? Hoe vind ik een passende (nieuwe) functie?

Als je je ziekgemeld hebt komt er veel op je af. Hoe gaat het verder met je werk? Kan je dat nog wel doen straks? En wat als dat niet lukt? Je moet van alles en weet niet goed in wat voor situatie je zit. Professionele en ervaringsdeskundige begeleiding – binnen verplichtingen vanuit Wet Verbetering Poortwachter – om behoud van werk en inkomen te realiseren.

Re-integratie ondersteuning om terug te kunnen keren in je eigen functie of te zoeken naar mogelijkheden in een nieuwe functie. Begeleiding naar en in WIA-beoordeling.

Verzuim en casemanagement

Vragen over verzuim binnen je organisatie.

Verzuim binnen je afdeling of organisatie. Wat kan je doen om dat te voorkomen? Hoe blijf je in contact met medewerkers die verzuimen? Hoe kun je je medewerkers weer terug krijgen op het werk? En wat is nodig om je medewerkers met plezier te kunnen te kunnen blijven werken?

Inzage in verzuim. Verzuimaanpak en -procesondersteuning. Ondersteuning bij diverse verzuim vraagstukken.

Alles kan in de BZT show

In de BZTshow, een wekelijks tv-programma waarin wensen van kinderen vervuld worden, deed Bing (10 jaar) iets totaal onverwachts. In de rubriek FF serieus wil hij mij een hart onder de riem steken en vertelt over wat het met hem doet, dat zijn moeder pijn heeft of weleens iets niet…

Terugslag

Hoe ga je daar mee om? 2017! Begin van een nieuw jaar en Geertje reageert enthousiast op mijn eerste mail met opdrachten ‘Ritme en structuur’. Hoi Maaike, voor jou ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Ik ben hem super rustig in gegaan, ik had een slechte dag en…

Van goede voornemens naar haalbare doelen … hoe?

Het is januari en bijna iedereen heeft ze: goede voornemens. De tekst ‘afvallen en meer bewegen’ komt meerdere keren voorbij en iedereen knikt instemmend van ‘ja, dat wil ik ook’. Een mooi voornemen. Dat is het. Maar niet meer en niet minder. Voornemens Hoe komt dat toch, dat goede voornemens…

MAG IK JOU OOK HELPEN?

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of een intakegesprek.