Testimonials

Jos maas

Een enthousiast, professioneel en integer mens. Het feit dat Maaike zelf whiplash ervaring heeft, is voor mij reden geweest om whiplashpatiënten juist naar haar toe te sturen. Daar had ze wel eens moeite mee en was ook wel onderwerp van gesprek. Moet je dingen zelf ervaren voordat je je kunt verplaatsen in de problematiek van kandidaten? Wat ik van Maaike zie is dat er wel zeker (h)erkenning is met whiplashkandidaten. En dat onze kandidaten dat als plezierig ervaren. Opvallend is dat Maaike deze (alle natuurlijk) kandidaten en hun klachten serieus neemt maar ze tegelijk enorm uitdaagt om stappen te zetten en zich niet te laten beperken. Van betutteling en meepraten is geen sprake. Als een juf duwt ze zo nu en dan de kandidaat vooruit. Men blijft actief zoeken naar die baan. Of starten hun eigen bedrijf, dat was de meest verrassende! Kandidaten met whiplash stuur ik vol vertrouwen naar haar toe.

Monique van Meurs

“Via het UWV ben ik met Maaike in contact gekomen. We hebben samen gekeken welke weg ik moest gaan bewandelen en welke stappen er genomen moesten worden zodat ik weer aan het werk zou kunnen. Ze heeft mij de hele weg ondersteunt met advies en medemenselijkheid. Ook nu het traject afgerond is (ik behaalde met een EVC-procedure een diploma en werk!) blijven we in contact, wat ik zeer op prijs stel. Nu ik weer tegen andere problemen oploop is ze even een luister/praatpaal met een grote PLUS. Komt met tips en adviezen. Ze weet waar whiplashpatiënten tegen aanlopen en meezitten. Het is heerlijk dat ze het begrijpt maar je ook een duw kan geven. Het is voor veel whiplashpatiënten fijn om iemand naast zich te weten.”

Willemijn Wiggers

‘Het enige dat we moeten is ontmoeten’ schreef mijn coach, later Maaike. Waarom dat nog zo vers in mijn geheugen staat? Het brak mijn verzet, mijn opzien tegen, mijn onzekerheid. We hoefden enkel te ontmoeten. Daar kon ik – op dat moment – wel aan voldoen.

Over Inlevingsvermogen gesproken… Ik herinner mij de zwemlessen op school. De zwemjuf aan de kant met zo’n haak om je uit het water te vissen, mocht je dreigen te verdrinken. Jij proestend en zwoegend, het hoofd net aan boven water. Ziet ze het wel op tijd als ik zink? Ook als ik haar niet durf te roepen?, want hoe gênant als de haak je daadwerkelijk uit het bad moet trekken.

Ik lag weer in het water, met deze keer een coach aan de kant. Met haak. Maaike. Ze heeft me vaak omhoog getrokken, zelfs wanneer ik probeerde uit te stralen de overkant wel te halen. Ze liet me ook zwemmen als ik zelf dacht het niet te halen, maar het toch deed. Ze duwde me soms zelfs, als ik weer eens met koudwatervrees aan de kant stond. Dat kan alleen als je zelf ook dat kind bent (geweest). Onzichtbaar, spartelend.

Ervaringsdeskundige.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen: Er komen veel mensen voorbij in ‘het’ proces. Zonder af te doen aan hun goede intenties en mij bewust van mijn eigen invulling daarvan, is het zoveel meer helend en helpend als de ander niet alleen luistert, maar ook hoort en voelt. Zonder samen op het ‘beklaagde bankje’ te gaan zitten, want dat deed en doet Maaike allerminst.

Begrip, besloten in al die – eens andere – vragen. Subtiel waar nodig, maar je ook bij je nekvel grijpend of gewoon even helemaal laten. Maaike weet terug te stappen waar nodig of juist extra in te stappen bij hoge nood. Ik was vast besloten destijds. Als het dan toch ‘moest’ wilde ik een coach die ervaringsdeskundig was. Het was een zoektocht, maar het beste cadeau aan mezelf ooit geweest. Ik wens het iedereen toe.

Ja, zelfs al wilde ik mijn coach die dag eigenlijk helemaal niet ontmoeten. Re-integratiecoach- tweede spoor, NEE. ‘Het enige dat we moeten is ontmoeten’. In Maaike heb ik begrip ontmoet, uitdaging, humor, duwtjes over drempels, (h)erkenning, persoonlijkheid, geduld, wederzijds vertrouwen. Ze corrigeert, activeert, complimenteert, bekritiseerd, relativeert en houdt ‘het doel’ scherp.

En ze is en was altijd maar een app, mail of telefoontje van me verwijdert. Door Maaike heb ik mezelf (weer) ontmoet, durf getoond en angst onder ogen gezien, en een nieuwe verbeterde andere versie van mezelf (her) ontdekt.

En, we hebben onze handtekening gezet onder een nieuw arbeidscontract(!) Wauw, wat een stap, maar ook ‘still in progress’, maar wie niet – zou Maaike zeggen ;)”

Linda

“Als ik jou 15 jaar geleden tegen was gekomen had ik niet 10 jaar zelf lopen modderen; had ik eerder en makkelijker de draad weer opgepakt.”

Astrid Mulder

Als whiplash patiënt (wat ik overigens een vreselijk woord vind!) kwam ik vanuit de WAO in een re-integratie traject terecht en ben daar begeleidt door Maaike. Maaike gaf mij het gevoel dat ze daadwerkelijk luisterde naar me. Ze wist mij door haar vraagstelling steeds heel goed een spiegel voor te houden en hielp mij met kleine stapjes in de richting te gaan die ik wilde. Bij moeilijke stappen wist zij steeds de boel te relativeren waardoor de betreffende stap minder eng werd en ik dingen ging ondernemen. Inmiddels werk ik alweer 2 jaar voor mezelf als fotograaf en heb ik een succesvol bedrijf. Ik weet zeker dat ik zonder Maaike de stappen richting het beginnen voor mezelf en met name als fotograaf niet had gezet! Nog regelmatig zorgt ze ervoor -door het stellen van korte ‘basic’ vragen- dat ik datgene waar ik me druk om maak en tegenaan hik, weet te relativeren. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen en gun iedereen zo’n enthousiast en vakkundig persoon om zichzelf weer sterk te kunnen voelen ondanks alle lichamelijke “tekorten”!

Edward

“Maaike heeft door haar geduld, duidelijkheid en objectiveren (en toch persoonlijk blijven te blijven), wezenlijk bijgedragen aan het ontrafelen van de wirwar aan gevoelens en emoties die mijn broer Marcel Bruin door de beperkingen na zijn herseninfarct ondervond.

Zij heeft daardoor een wezenlijke bijdrage geleverd bij

– Het vinden van nieuw evenwicht
– Het voornemen van persoonlijke doelstellingen
– Het bereiken van een positieve instelling

Die Marcel in zijn leven zocht, en die ieder mens nodig heeft om toch weer vooruit te kunnen.”

Stephan Andel

Enige jaren geleden kreeg ik te maken met de situatie dat mijn lichaam en geest het even voor gezien hielden. En in een soort van lockdown gingen. 1 van de steunpilaren die mij daar weer uit geholpen heeft, was Maaike. Door haar intensieve begeleiding ben ik weer op de been gekomen, en heb weer een plaats kunnen vinden in mijn gezin, en in de maatschappij. Altijd een luisterend oor, affiniteit met de onderliggende problematiek van een lichaam met blijvende beperkingen, maar niet te soft om een schop-onder-de-kont te geven wanneer ik die nodig had.

Nicole

“Maaike legt de vinger op de zere plek, maar geeft ook een pleister voor een wonde. Geen pleister om de wond een wond te houden, maar een pleister om de schoongemaakte wond structureel te kunnen laten genezen.”

Simone postma

“Ik vind het wel goed dat er coaches zijn die specifieke kennis en ervaring hebben en zij is op dat gebied een zeldzaamheid. Maaike en ik hebben een kort, maar goed mailcontact gehad. Ik werd daarbij verrast door haar humor, bereidheid om mee te denken over praktische oplossingen (zoals het overbruggen van de afstand tussen haar praktijk en mijn woonplaats: door afspraken halverwege, gecombineerd met e-mail-coaching) en zomaar net dat stapje extra (in de vorm van bijv. opbouwende spreuken en teksten die ze aan haar mails toevoegt). Ook was het prettig om niet te hoeven uitleggen welke beperkingen een whiplash met zich meebrengt…. … een heel plezierige coach, met een aangename mix van humor, daadkracht en natuurlijk (last but not least) zinnige adviezen. En zo nodig, dan doe ik graag alsnog een beroep op haar.”

Carla van Hemert

Ik heb een coachingstraject met Maaike ondergaan en dat is me erg goed bevallen. Tijdens het traject met Maaike heb ik veel vertrouwen, rust en kennis & expertise op meerdere vlakken mogen ervaren van haar kant. De kracht van Maaike zit hem in haar vriendelijkheid, behulpzaamheid, geduld en empathisch vermogen. Maaike heeft mij niet alleen met raad en daad bijgestaan; ze heeft me ook getipt op mijn huidige baan in de re-integratiedienstverlening. Echt een aanrader om met Maaike ‘in zee’ te gaan.

Stephanie

“Ik heb erg veel vertrouwen in jouw als loopbaancoach en zou graag weer bij je aankloppen mocht dat van toepassing zijn.”

Linda Zeelig

(LOOPBAANONTWIKKELTRAJECT)

“Ik wil Annemiek en jou bedanken voor alle hulp, steun, luisterende oren, adviezen en alles waar ik nu even niet opkomen kan (dat dekt de lading wel?).”

Annette van Dasler

Nooit had ik ook maar het vermoeden dat ik nog eens klant van het UWV zou worden. Tegen wil en dank werd ik dat toch, hoorde ik ineens bij het legioen dat gebruik moet maken van hun diensten.

Kort voordat ik in de WW terecht kwam werd ik aangereden in mijn auto, met pittige – en naar later bleek langdurige – gevolgen voor mijn gezondheid. In plaats van de WW naar de ZW, het kon dus nog gekker.

Niet alleen voor mijzelf bleek deze situatie nieuw en onwennig, ook bij het UWV bleek dat ik wel wat hulp van een deskundige kon gebruiken. Maaike van Son werd mij “toegewezen” en zij ging onmiddellijk over tot actie. Ze liet me o.a. een on-line traject volgen waaruit ik verrassend veel over mezelf leerde. De professionele aanpak en het aanstekelijke enthousiasme waarmee ze met en voor mij aan de slag ging heb ik zeer gewaardeerd en daarmee heeft ze daadwerkelijk een bijdrage geleverd in een voor mij ingewikkeld proces.

Omdat Maaike haar vak en haar cliënten serieus neemt en goed luistert, ving zij bovendien signalen op die nog door niemand opgemerkt waren. Voor haar waren een aantal van mijn gedragingen en worstelingen blijkbaar herkenbaar. Zij was de eerste die inzag dat met mij wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn dan de gevolgen van een whiplash (terwijl ik nota bene ook door medici werd behandeld). Ze kreeg al snel gelijk, en met de diagnose N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel) kwam ik in een medisch circuit terecht waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Wat ik er wel van weet, is dat als Maaike dit niet had opgemerkt, het nog lang zou hebben geduurd voordat dit gezien was en zij mij daarmee een slopend pad heeft bespaard.

Ik wens iedereen in een vergelijkbare situatie Maaike toe. Met haar deskundigheid, persoonlijke benadering en betrokkenheid maakt zij het verschil en helpt ze cliënten duurzaam terug op het pad.

Kati Okros

In augustus 2020 belde ik Maaike van Son met de vraag: ‘Hoe vertel ik mijn werkgever over mijn klachten?’ Ik had mij enkele dagen daarvoor ziek gemeld en ik had geen idee hoe het nu verder moest. Na het gesprek met Maaike stelde zij voor een loopbaanadviestraject te starten en stuurde mij informatie hierover.

Ik dacht eerst dat dit traject voor mij niet van toepassing was. Het leek mij meer voor mensen die nu geen werk hebben. Ik heb nog een baan en mijn leidinggevende heeft mij bij terugkeer passend werk beloofd. Maaike gaf aan dat ik wel in aanmerking kom. Dat ik nu nog een baan heb, wil niet zeggen dat ik die baan ook kan houden. “Als de re-integratie niet lukt, moet je toch op zoek naar wat anders. Binnen of buiten je organisatie. Dan kun je beter voorbereid zijn. Hoe fijn is het als jij zelf aan kunt geven wat voor jou passend werk is”, gaf Maaike aan. 

Ik ben gestart met het onlineprogramma ‘mijn re-integratieplan’ [www.mijnreintegratieplan.nl]. Ik weet nu de wettelijke stappen en wat mijn rechten en plichten zijn. Het heeft mij geholpen bij de voorbereidingen van gesprekken met de bedrijfsarts en mijn werkgever. De bijbehorende checklist vond ik superhandig. De modules ‘Mijn rechten en plichten’ en ‘Met wie heb ik te maken’ zijn goede bronnen van informatie. De vragenlijsten die daarbij horen zijn ook heel leerzaam en leuk om te maken.

Ik heb een hoop zeer bruikbare tips en mogelijke oplossingen voor veel voorkomende problemen gekregen. Ook heb ik geleerd wat er van mij verwacht wordt. De ondersteunende video’s over communicatie stimuleerden mij. Soms was het heel grappig om te zien hoe je zeker niet moet communiceren met je bedrijfsarts en werkgever.

Ik ging dankzij Maaike heel goed voorbereid naar het 1e gesprek met de bedrijfsarts. Ik had mij voorbereid met een checklist en een medisch cv opgemaakt. Door het gebruik van de checklist ‘beperkingen en mogelijkheden’ heb ik een mooi overzicht op papier gezet. Mijn medisch CV, volgens Maaike ’s schema, lukte ook prima. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn situatie en overzicht. 

Ik heb 2 testen gemaakt: de arbeidsmarktscan waar de ‘marktwaarde’ van mijn beroep en opleidingen werden beoordeeld, en een test waar mijn geestelijke en lichamelijke mogelijkheden en beperkingen werden getest.

O, wat was dat confronterend! Wat ben ik achteruitgegaan met mijn ‘kunnen’. Dat werd nu ineens goed zichtbaar. 

Eén van de belangrijkste dingen die bij mij zijn blijven hangen, is de mail waarin Maaike aangaf: je glas is halfvol ……. waar is de kraan? Maaike heeft mij geleerd de kraan te vinden en ik heb geleerd de kraan zelf open te draaien!

Marieke diepenbroek

In 1995 heb ik bij een kop-staart botsing een whiplash opgelopen. Helaas bleek in de loop der jaren dat mijn whiplash niet genas. Op het moment dat dat steeds duidelijker wordt, wordt het ook duidelijk dat je dus een manier moet vinden om er mee te leren leven. Mijn ervaring met hulpverleners was vaak dat ik of niet serieus genomen werd of juist zielig gevonden werd. Niet serieus genomen worden is niet aangenaam maar ik vond/vind het ook niet aangenaam als mensen mij zielig vinden. Wat ik het plezierige aan Maaike vind als coach is dat ze me wel serieus neemt maar zeker niet zielig vind. Ze coacht met veel humor, weet juist daardoor dingen bij je voor elkaar te krijgen. Ze weet me te motiveren en leert me mijn beperkingen te accepteren en zelfs om er soms om te lachen. En natuurlijk niet onbelangrijk, ze weet wat een whiplash is en vooral wat het met je doet. Ik kan Maaike van Son van harte aanbevelen als whiplashcoach!

Osvaldina Neves

(LOOPBAANONTWIKKELTRAJECT)

“Super bedankt voor alles en ik zou het iedereen aanraden als er weer zo ’n cursus komt, goede begeleiding, tips and tools, top.”

Stephany Vuijk

(LOOPBAANONTWIKKELTRAJECT)

“Ik zou jou en Annemiek nogmaals heel erg willen bedanken voor jullie inzet om mij toepasselijke adviezen en tips te geven. Als ik terugkijk naar onze coaching sessies en alle informatie die ik heb gekregen heb ik er erg veel aan gehad en zie absoluut de toegevoegde waarde als deelnemer van dit loopbaantraject. Zoals we er ook over hadden gehad toen we laatst spraken over de telefoon, het is een kort traject, maar ik denk voor iemand zoals mij die een nieuw begin maakt, erg gemotiveerd is en goed zelfstandig kan werken het project zeker baat heeft. Het scheelt mij erg veel onnodig zoeken als ik gewezen word waar ik het beste kan zoeken, bespaart een hoop energie en ik ben nu ook bezig om met een slimme manier om te gaan met mijn energie. Mijn vraag is beantwoord 🙂

Het is hartstikke fijn geweest met jullie beiden over de Zoom/de telefoon gesproken te hebben! Ik kan merken dat jullie echt willen helpen en dat geeft de burger moed. Mocht het zo zijn dat ik in de toekomst wat extra coaching nodig heb, dan weet ik jullie te vinden!”

Mariëlle Vos

(LOOPBAANONTWIKKELTRAJECT)

“Werken met Maaike en Annemiek was heel prettig om te doen, ze gaven hele goede tips m.b.t. Hoe om te gaan met je energie, waar liggen je valkuilen en welke mogelijkheden zijn er nog voor jou op de arbeidsmarkt. Ondanks dat ik zelf een ervaren coach ben, is het goed om regelmatig zelf in de spiegel te blijven kijken en te reflecteren. Dit heeft mij daarbij enorm geholpen.”

MAG IK JOU OOK HELPEN?

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of een intakegesprek.

Alles kan in deBZTshow

In de BZTshow, een wekelijks tv-programma waarin wensen van kinderen vervuld worden, deed Bing (10 jaar) iets totaal onverwachts. In de rubriek FF serieus wil hij mij een hart onder de riem steken en vertelt over wat het met hem doet, dat zijn moeder pijn heeft of weleens iets niet…

Terugslag

Hoe ga je daar mee om? 2017! Begin van een nieuw jaar en Geertje reageert enthousiast op mijn eerste mail met opdrachten ‘Ritme en structuur’. Hoi Maaike, voor jou ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Ik ben hem super rustig in gegaan, ik had een slechte dag en…

Van goede voornemens naar haalbare doelen … hoe?

Het is januari en bijna iedereen heeft ze: goede voornemens. De tekst ‘afvallen en meer bewegen’ komt meerdere keren voorbij en iedereen knikt instemmend van ‘ja, dat wil ik ook’. Een mooi voornemen. Dat is het. Maar niet meer en niet minder. Voornemens Hoe komt dat toch, dat goede voornemens…