Testimonials

Jos maas

“Een enthousiast, professioneel en integer mens. Het feit dat Maaike zelf whiplash ervaring heeft, is voor mij reden geweest om whiplashpatiënten juist naar haar toe te sturen. Daar had ze wel eens moeite mee en was ook wel onderwerp van gesprek. Moet je dingen zelf ervaren voordat je je kunt verplaatsen in de problematiek van kandidaten? Wat ik van Maaike zie is dat er wel zeker (h)erkenning is met whiplashkandidaten. En dat onze kandidaten dat als plezierig ervaren. Opvallend is dat Maaike deze (alle natuurlijk) kandidaten en hun klachten serieus neemt maar ze tegelijk enorm uitdaagt om stappen te zetten en zich niet te laten beperken. Van betutteling en meepraten is geen sprake. Als een juf duwt ze zo nu en dan de kandidaat vooruit. Men blijft actief zoeken naar die baan. Of starten hun eigen bedrijf, dat was de meest verrassende! Kandidaten met whiplash stuur ik vol vertrouwen naar haar toe.”

Monique van Meurs

“Via het UWV ben ik met Maaike in contact gekomen. We hebben samen gekeken welke weg ik moest gaan bewandelen en welke stappen er genomen moesten worden zodat ik weer aan het werk zou kunnen. Ze heeft mij de hele weg ondersteunt met advies en medemenselijkheid. Ook nu het traject afgerond is (ik behaalde met een EVC-procedure een diploma en werk!) blijven we in contact, wat ik zeer op prijs stel. Nu ik weer tegen andere problemen oploop is ze even een luister/praatpaal met een grote PLUS. Komt met tips en adviezen. Ze weet waar whiplashpatiënten tegen aanlopen en meezitten. Het is heerlijk dat ze het begrijpt maar je ook een duw kan geven. Het is voor veel whiplashpatiënten fijn om iemand naast zich te weten.”

Simone postma

“Ik vind het wel goed dat er coaches zijn die specifieke kennis en ervaring hebben en zij is op dat gebied een zeldzaamheid. Maaike en ik hebben een kort, maar goed mailcontact gehad. Ik werd daarbij verrast door haar humor, bereidheid om mee te denken over praktische oplossingen (zoals het overbruggen van de afstand tussen haar praktijk en mijn woonplaats: door afspraken halverwege, gecombineerd met e-mail-coaching) en zomaar net dat stapje extra (in de vorm van bijv. opbouwende spreuken en teksten die ze aan haar mails toevoegt). Ook was het prettig om niet te hoeven uitleggen welke beperkingen een whiplash met zich meebrengt…. … een heel plezierige coach, met een aangename mix van humor, daadkracht en natuurlijk (last but not least) zinnige adviezen. En zo nodig, dan doe ik graag alsnog een beroep op haar.”

Astrid Mulder

“Als whiplash patiënt (wat ik overigens een vreselijk woord vind!) kwam ik vanuit de WAO in een re-integratie traject terecht en ben daar begeleidt door Maaike. Maaike gaf mij het gevoel dat ze daadwerkelijk luisterde naar me. Ze wist mij door haar vraagstelling steeds heel goed een spiegel voor te houden en hielp mij met kleine stapjes in de richting te gaan die ik wilde. Bij moeilijke stappen wist zij steeds de boel te relativeren waardoor de betreffende stap minder eng werd en ik dingen ging ondernemen. Inmiddels werk ik alweer 2 jaar voor mezelf als fotograaf en heb ik een succesvol bedrijf. Ik weet zeker dat ik zonder Maaike de stappen richting het beginnen voor mezelf en met name als fotograaf niet had gezet! Nog regelmatig zorgt ze ervoor -door het stellen van korte ‘basic’ vragen- dat ik datgene waar ik me druk om maak en tegenaan hik, weet te relativeren. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen en gun iedereen zo’n enthousiast en vakkundig persoon om zichzelf weer sterk te kunnen voelen ondanks alle lichamelijke “tekorten”!”

Marieke diepenbroek

“In 1995 heb ik bij een kop-staart botsing een whiplash opgelopen. Helaas bleek in de loop der jaren dat mijn whiplash niet genas. Op het moment dat dat steeds duidelijker wordt, wordt het ook duidelijk dat je dus een manier moet vinden om er mee te leren leven. Mijn ervaring met hulpverleners was vaak dat ik of niet serieus genomen werd of juist zielig gevonden werd. Niet serieus genomen worden is niet aangenaam maar ik vond/vind het ook niet aangenaam als mensen mij zielig vinden. Wat ik het plezierige aan Maaike vind als coach is dat ze me wel serieus neemt maar zeker niet zielig vind. Ze coacht met veel humor, weet juist daardoor dingen bij je voor elkaar te krijgen. Ze weet me te motiveren en leert me mijn beperkingen te accepteren en zelfs om er soms om te lachen. En natuurlijk niet onbelangrijk, ze weet wat een whiplash is en vooral wat het met je doet. Ik kan Maaike van Son van harte aanbevelen als whiplashcoach!”

MAG IK JOU OOK HELPEN?

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of een intakegesprek.

Alles kan in deBZTshow

In de BZTshow, een wekelijks tv-programma waarin wensen van kinderen vervuld worden, deed Bing (10 jaar) iets totaal onverwachts. In de rubriek FF serieus wil hij mij een hart onder de riem steken en vertelt over wat het met hem doet, dat zijn moeder pijn heeft of weleens iets niet…

Terugslag

Hoe ga je daar mee om? 2017! Begin van een nieuw jaar en Geertje reageert enthousiast op mijn eerste mail met opdrachten ‘Ritme en structuur’. Hoi Maaike, voor jou ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Ik ben hem super rustig in gegaan, ik had een slechte dag en…

Van goede voornemens naar haalbare doelen … hoe?

Het is januari en bijna iedereen heeft ze: goede voornemens. De tekst ‘afvallen en meer bewegen’ komt meerdere keren voorbij en iedereen knikt instemmend van ‘ja, dat wil ik ook’. Een mooi voornemen. Dat is het. Maar niet meer en niet minder. Voornemens Hoe komt dat toch, dat goede voornemens…