Missen van informatie

Deze column verscheen in Reuma Magazine no. 4 2024
Dagelijks krijg ik vragen over re-integratie en werk. In mijn column in Reuma Magazine beantwoord ik steeds één vraag. Namen verander ik, verder laat ik de vraag zoals deze is gesteld.

Ingrid heeft zich 14 maanden geleden ziekgemeld. Haar werkgever vraagt of ik Ingrid kan begeleiden en stuurt mij het rapport van de arbeidsdeskundige. Advies in dit rapport is: zoek naar andere passende mogelijkheden en start met 2e spoor re-integratie.

Vraag van Ingrid

Als ik Ingrid bel en uitleg waarvoor ik bel, meldt ze direct dat ze niets weet van een 2e spoor: “Dat kan helemaal niet, ik ben nog aan het herstellen.” Als ik vervolgens verwijs naar het advies van de arbeidsdeskundige is ze even stil. “Maar ik heb dat rapport nooit ontvangen”, zegt ze.

Antwoord van Maaike

“Dit rapport is 4 weken geleden verzonden. Kijk in je spam of je de mail kunt vinden en neem contact op met de arbeidsdeskundige. Dit stuk is basis en richtinggevend voor volgende stappen dus het is belangrijk dat dit duidelijk is. Zullen we afspreken dat ik je eind deze week weer bel? Want ik wil graag een afspraak met je maken.”

Tip

Het missen van informatie kan leiden tot misverstand en vertraging. Iedere professional die je spreekt gedurende deze verzuimperiode rapporteert. Al deze rapportages gaan over jou en zijn onderdeel van je verzuimdossier.

  • Weet met wie je spreekt en wat het doel is van dat gesprek
  • Check regelmatig je e-mail (ook zakelijk en spam), telefoon en post
  • Lees de documenten goed
  • Hou rapporten en verslagen zelf (ook) bij
  • Ben je het ergens niet mee eens of begrijp je iets niet? Neem contact op met diegene die het verslag heeft opgesteld, stel je vragen en overleg over aanvullingen of aanpassingen
  • Sta open voor overleg.

Deel dit artikel:

Of lees één van deze artikelen:

De kleuren van werk en verzuim

Begin van het jaar … met verkoudheids- en griepvirus zijn veel mensen ziek. We kennen allemaal wel die collega die met een ‘onschuldige’ snotneus, hoestend en proestend aanwezig is. Hij is er wel, maar niet helemaal.

Lees verder »

Geen klik of weerstand

Of ik een re-integratietraject wil overnemen van Hugo, mijn collega. Er is geen ‘klik’ en cliënte wil niet met hem verder. Dat is vervelend en het is belangrijk dit snel op te pakken om (verdere) vertraging te voorkomen.

Lees verder »

Stom!

Ik lees de column ‘Stom!’ in een blad en stel de vraag aan mezelf: wat vind ik eigenlijk allemaal Stom! en daar maak ik mijn column van.

Lees verder »